Om Osbacken Equestrian

Företaget Osbacken Equestrian grundades 2016 av Matilda Mattsson. Verksamheten är belägen i det lilla samhället Nol 2 mil norr om Göteborg i ett stall med 14 boxar, ridhus och utebana. På anläggningen finns även en lösdrift med plats för upp till 9 hästar.

Matilda har lång erfarenhet av olika hästar och ryttare. Hon har ridit och tävlat mycket genom åren redan som ponnyryttare tävlade Matilda främst hoppning framgångsrikt upp till MSV-nivå. På häst har hon fortsatt tävla hoppning upp men även startat dressyr på MSV nivå.

2007 började hon arbeta som ridlärare på Ale-Jennylunds RK och är utbildad ridledare. Kort därefter flyttade hon utomlands för att fortsätta sin egen utveckling inom ridningen och ridsporten. Hon fick då den stora möjligheten att arbeta som beridare för den österrikiske VM-ryttaren Johann Frischeis på Stable Obora.

”Under min tid på Obora fick jag möjlighet att lära mig mycket och rida många olika hästar. Jag hade mellan 10-15 hästar i träning dagligen. Allt från 3 åringar till hästar på grand prix nivå. Jag kommer alltid vara tacksam för den möjlighet till utveckling som jag fick på stable Obora. Jag lärde mig mycket om hästar och ridning men inte minst att man kan komma väldigt långt med rätt inställning, lite jävlar anamma och ett leende.”

Efter arbetet på  Obora bestämde sig Matilda för att flytta till Tyskland där hon jobbade i ett par olika stallar under några års tid. Med sig hem till Sverige har Matilda mängder av erfarenhet och brett kontaktnät inom hästsporten över hela världen.

Matilda är noga med att alltid  lyfta fram att ridningen måste vara individanpassad för både häst och ryttare. Att det finns många olika sätt som är rätt och hur viktigt det är att häst och ryttare skall trivas och känna trygghet i sig själva och varandra för att kunna prestera på sin absolut bästa nivå.

Vi är ständigt på jakt efter nya hästar och även nya samarbetspartners.

de_DE
sv_SE
en_US